«La llei és molt clara»

La portavoz del Gobierno y ministra de Educación y Deportes, Pilar Alegría, a su llegada a la sala de prensa de Moncloa, este martes.

La portavoz del Gobierno y ministra de Educación y Deportes, Pilar Alegría, a su llegada a la sala de prensa de Moncloa, este martes. / Europa Press / A. Pérez Meca

Por qué confiar en El PeriódicoPor qué confiar en El Periódico Por qué confiar en El Periódico

El Govern creu que el Tribunal Suprem s’ha d’esmenar, després que la Sala Penal rebutgés aplicar l’amnistia als dirigents independentistes que han sigut condemnats o estan processats per malversació, com Oriol Junqueras i Carles Puigdemont. Des de la Moncloa, després del Consell de Ministres, la portaveu Pilar Alegría no va anar ahir tan lluny com el PSOE, però sí que va donar a entendre que l’alt tribunal no està respectant en l’aplicació de la norma la voluntat del legislador.

«Màxim respecte a les decisions del Poder Judicial. La llei d’amnistia va ser aprovada per majoria absoluta al Congrés. El text és molt clar i la voluntat del legislador és tan clara com el text de la mateixa llei. Som perfectament conscients de l’eficàcia i efectes positius que tindrà la llei d’amnistia. El que ha de passar és que els jutges apliquin la llei», va dir.