Apunt

Intercanvi de presoners

Un camión transporta prisioneros rusos con los ojos vendados, traidos desde la vecina región de Kursk

Un camión transporta prisioneros rusos con los ojos vendados, traidos desde la vecina región de Kursk / ROMAN PILIPEY

El Periódico

El Periódico

Por qué confiar en El PeriódicoPor qué confiar en El Periódico Por qué confiar en El Periódico

Rússia i Ucraïna van bescanviar ahir 230 presoners de guerra. En el cas dels russos són persones capturades durant la incursió fronterera ucraïnesa a la regió de Kursk. El Ministeri de Defensa rus va precisar en un comunicat que l’intercanvi ha sigut possible gràcies a la mediació humanitària dels Emirats Àrabs.

«Al final del procés de negociació, 115 militars russos capturats a la regió de Kursk van ser retornats del territori controlat pel règim de Kíiv. A canvi, 115 presoners de guerra de les forces armades ucraïneses van ser entregats», va indicar el Ministeri de Defensa rus en un comunicat.

«115 defensors més han tornat avui a casa. Són soldats de la Guàrdia Nacional, de les Forces Armades, de la Marina i de la Guàrdia de Fronteres de l’Estat», va escriure, per la seva banda, el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, a les seves xarxes socials juntament amb fotos que mostren als expresoners embolicats en banderes ucraïneses. És la setena mediació que duen a terme els Emirats des de principis d’any.