Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Fa temps que no veig cap campanya institucional de sensibilització contra l'abandonament animal"

El abandono de animales de compañía: los juguetes rotos que pagan caprichos

El abandono de animales de compañía: los juguetes rotos que pagan caprichos

Acabo d’escoltar un anunci per Catalunya Ràdio on es es promou l‘ús de calces i copes menstruals per tal de gaudir d’una bona salut sexual i reproductiva. I en acabar diu: “Generalitat de Catalunya, sempre endavant”. Ho trobo fantàstic! Ja a principis dels 80, a la meva escola els tutors de 8è d' EGB ens vàrem comprar un bon llibre sobre sexualitat per informar-nos a fons sobre certs conceptes 'tècnics' i així poder impartir adequadament l’educació sexual als nostres alumnes a l’hora de tutoria.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El que passa és que els mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) fan publicitat sobre moltíssimes coses -unes més importants que d’altres, però, al cap i a la fi, totes elles imprescindibles- com, per exemple, la lluita contra la violència masclista, els accidents de trànsit o el foc així com campanyes en favor del reciclatge, d’una sexualitat lliure o de l’ús del català, però, lamentablement, mai dediquen ni un segon a parlar de temes relacionats amb els animals. De fet, només recordo una campanya institucional de fa uns quants anys perquè els animals portessin el xip i des d’aleshores ençà, res més.

He parlat recentment amb la responsable d’una important protectora d’animals de Manresa i m’ha confessat que estan, com cada any per aquestes dates, absolutament desbordats per la gran quantitat d’animals abandonats que han de recollir. I davant d’això em resulta esfereïdora i alhora incomprensible l’absoluta inhibició de la Generalitat a l’hora d’organitzar campanyes per tal de sensibilitzar la gent en contra de l’abandonament o en favor de l’adopció d’animals.

Resulta incomprensible que el govern d’un país que l’any 2010 va muntar un 'pollastre' impressionant per prohibir els toros -suposadament per evitar el patiment d’aquests animals-, ara no sigui capaç d’organitzar ni una mínima i trista campanya institucional per combatre aquesta xacra tan cruel i inhumana de l’abandonament animal?

Participaciones de loslectores

Másdebates