Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Rèplica municipal: Seguim treballant en la sensibilització ciutadana sobre l'ús de l'aigua"

Dos bañistas en las duchas públicas de la playa de Sant Sebastià de la Barceloneta, hoy

Dos bañistas en las duchas públicas de la playa de Sant Sebastià de la Barceloneta, hoy / Ferran Nadeu

En resposta a la carta de Vincenzo Rusciano publicada el passat 14 de juny, Jo tornaria a tancar les dutxes de les platges al setembre, en la qual mostra la seva preocupació sobre el malbaratament d'aigua que es produeix a la platja de Bogatell de Barcelona quan els infants juguen amb l’aigua de les dutxes.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Us informem que, efectivament, tal com vostè diu, l'aigua és un bé escàs i font de vida que cal preservar, considerada un dret humà fonamental, així cal utilitzar-ne la mínima imprescindible i evitar malbaratar-la. Sense oblidar que encara es manté activat el protocol de sequera a la fase d'alerta i es mantenen algunes restriccions en els usos d'aigua, encara que en general es flexibilitzen, com és el cas de les dutxes de les platges.

Amb aquesta voluntat, l’Ajuntament de Barcelona treballa en accions informatives i de sensibilització ciutadana. Es reforça la difusió amb diferents publicacions a xarxes socials, App La Butxaca i premsa amb recomanacions i bones pràctiques de l’ús de l’aigua adreçades a tots els públics.

Però, el més important és implicar la ciutadania en la cultura de l’estalvi i l’ús racional de l’aigua en benefici de tothom, així s’ha treballat durant el primer semestre de l’any 2024 en un programa d’activitats i recursos educatius de la Xarxa d’Entitat Ambientals de Barcelona XEAB anomenat 'El valor de l’aigua’, amb 58 activitats en el qual han participat 1. 429 persones. A l’àmbit de platges, destaca, la tasca de l’equip d’informació de platges, que fa rondes de sensibilització ciutadana facilitant informació sobre com fer un ús responsable de l’aigua. Però si malgrat tot, vostè observa una conducta que podria ser constitutiva d'una infracció ha d'avisar al 012, ja que és la Guàrdia Urbana qui té la competència per actuar.

Us agraïm el vostre interès i compartim amb vosaltres el desig de fer de Barcelona una ciutat de qualitat de vida, saludable i vital.

Participaciones de loslectores

Másdebates