Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Regulem els apartaments turístics, sí, però amb diàleg i comptant amb el sector"

Pisos turísticos en Ciutat Vella.

Pisos turísticos en Ciutat Vella. / / JOSEP GARCIA

Barcelona té dos problemes. No podem ni ho volem negar: l’augment dels preus del lloguer i una massificació turística en determinades zones. Però siguem clars: ni el primer és culpa dels apartaments turístics ni el segon és exclusiu d’aquests.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

No podem dir que els preus augmenten per culpa dels habitatges d’ús turístic quan des de 2014 no n’hi ha de nous i el preu dels lloguers ha augmentat en aquest període prop d’un 50%. I hi ha molts més habitatges utilitzats per altres usos comercials no residencials (consultes mèdiques, despatxos, etc…) que habitatges d'ús turístic.

Pel que fa a la massificació, no podem dir tampoc que el gran nombre de turistes que passen per la ciutat s’allotgin tots en habitatges turístics. Hi ha hotels, pensions, creuers i altres allotjaments. I no oblidem els que venen només a passar el dia sense pernoctar a la ciutat.

Cal regular, sí, però no s’hi val a carregar tota la responsabilitat a un sector que, a més d’estar molt professionalitzat, és el preferit per les famílies i genera una ingent quantitat d’impostos i llocs de treball, directa i indirectament. No s’hi val.

A Barcelona tenim bones universitats, bons hospitals, molts equipaments culturals i grans events. No serà que Barcelona 'mola'? No serà que ens els darrers anys no s’ha generat habitatge públic? Regulem, sí, però amb diàleg i comptant amb el sector. No tot s’hi val.

Participaciones de loslectores

Másdebates