Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"El projecte urbanístic de Solà-Morales a Badalona perilla si no hi ha polítiques integradores"

El barrio de Sant Roc de Badalona es el 16º más abstencionista, según el estudio de Braulio Goméz y Manuel Trujillo.

El barrio de Sant Roc de Badalona es el 16º más abstencionista, según el estudio de Braulio Goméz y Manuel Trujillo. / RICARD CUGAT

Aniceto Ramírez

Encara que prioritats conegudes, no sempre esdevenen prioritats necessàries d'abordar. Badalona, la ciutat de les oportunitats futures des de fa més de 45 anys, ha tingut ratxes de veritable sort, unides al treball ocult d'uns pocs que afortunadament han procurat estar fora dels focus mediàtics. Com, sinó, s'expliquen inversions que ara serien impossibles a la nostra ciutat?

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Com l'Hospital Universitari de Can Ruti, al que posteriorment es van unir l'Institut Guttmann de neurorehabilitació i la Fundació Carreras contra la leucèmia, que finalment han esdevingut tots ells en conjunt en un dels 'Hubs' sanitaris d'investigació i recerca més importants del sud d'Europa, o com el barri de Montigalà i el pavelló olímpic municipal de bàsquet, nascuts de les Olimpíades de Barcelona 92, que van donar l'impuls necessari a la tercera ciutat de Catalunya per sortir del segle XX amb el cap ben alt.

O el canvi que està suposant actualment el planejament urbanístic que l'arquitecte i urbanista Manuel de Solà-Morales va guanyar en justa competència amb un projecte entorn el qual la Badalona del segle XXI fos més inclusiva i socialment integradora de forma que connectés els barris més humils amb el centre ciutat.

El somni que Solà-Morales volia transmetre a la ciutat amb el seu projecte era la possibilitat d'unir barris com La Salut, Llefià i Sant Roc amb el centre neuràlgic, fins a esdevenir una nova centralitat, però aquests impactes urbanístics que l'arquitecte va dissenyar devien anar acompanyats de polítiques socials integradores que a hores d'ara no s'han aconseguit aplicar i que la seva absència fan perillar el projecte en qüestió, em refereixo a l'enorme segregació educativa que es produeix a Badalona, difícil d'explicar i que l'impacte del nou urbanisme deixa en evidència.

Barris com Sant Roc, La Salut i Llefià en el que el traç que separa unes zones educatives d'altres, forma part d'una enorme segregació, que precisament era el que Solà-Morales volia evitar.

Participaciones de loslectores

Másdebates