Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Els professionals del sector públic demanem el reconeixement de la nostra formació i especialització"

Día de la Enfermería: así son quienes cuidan a las pacientes con cáncer de mama o VIH

Día de la Enfermería: así son quienes cuidan a las pacientes con cáncer de mama o VIH / Freepik

És incoherent i injust que l'Administració de l'Estat imposi deures i principis ètics als seus treballadors i sigui la primera a no complir-los. La Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat públic (EBEP) estableix un codi de conducta basat en principis com l'objectivitat, la imparcialitat i la igualtat. No obstant això, perpetua una discriminació des de fa més de 17 anys que afecta infermeres, fisioterapeutes i altres professionals del sector públic.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

L'article 76 de la llei regula els grups de classificació professional i manté una divisió antiquada entre llicenciat i diplomat, ignorant l'estructura actual de titulacions universitàries del procés de Bolonya. Això relega a infermeres i fisioterapeutes al subgrup A2, impedint-nos accedir a llocs directius, de recerca i docència i afectant la nostra remuneració.

Ara, el Ministeri de Sanitat està negociant amb el nostre sindicat la reforma de l'Estatut Marc del personal estatutari dels serveis de salut i, de manera paral·lela, Funció Pública ha iniciat la negociació sobre la revisió de la classificació professional dels empleats públics.

És un moment crucial per a actuar. El nostre sindicat ha llançat una nova campanya d'informació i mobilització sota el lema “Reconeixement i respecte. Per una classificació professional justa”. La nostra formació i especialització han de ser reconegudes. El 27 de juny ens vam concentrar davant de la Direcció General de Funció Pública, sumant a mobilitzacions anteriors davant diverses institucions. Demanem igualtat d'oportunitats, de participació en la presa de decisions i una remuneració justa. No desistirem de la nostra obstinació fins a aconseguir-lo. Per coherència, lògica i justícia.

Participaciones de loslectores

Másdebates