Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Preocupa la manca de professionals qualificats"

El Gobierno priorizará la jubilación anticipada en aquellos oficios con más bajas y que acarreen más gasto público

El Gobierno priorizará la jubilación anticipada en aquellos oficios con más bajas y que acarreen más gasto público

Es diu que, avui dia, les dones ja no volen ser princeses, i també es veu que molts homes ni dones tampoc no volen ser mecànics, lampistes, agricultors, informàtics, transportistes, etc.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Però a banda de la pèrdua de la cultura de l’esforç i polítiques socials contraproduents, hi ha diversos motius per aquestes mancances, com el classisme imperant (oblidat per sectors políticament correctes), que fomenta la mala premsa contra aquestes professions (igual que les de jardineria, neteja, etc.) considerades de ‘baixa qualificació’. Hi ha diversos factors que ho expliquen.

La manca de reconeixement acadèmic oficial d’algunes d’aquestes feines en molts casos (tot i ser serveis essencials per la comunitat i que, d’aturar-se aquests sectors, el país col·lapsaria); els canvis demogràfics per l’envelliment de la població; la percepció de les condicions de treball en aquestes professions i d’altres causes que, a més, es retroalimenten mútuament, com la precarietat salarial i l’encadenament de contractes temporals, que impossibiliten qualsevol projecte de vida més enllà de subsistir diàriament.

D'altra banda, però, cal assenyalar el contrasentit d’invertir milions d’euros en formar a l’alumnat de casa nostra perquè finalment aquest hagi d’emigrar a altres països per falta d’oportunitats i assolir millors salaris, mentre aquí s’han d’importar treballadors estrangers per cobrir aquests espais buits.

Participaciones de loslectores

Másdebates