Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

Lleida 1966, Tabàrnia 2018

Retrato oficial de Francisco Franco.

Retrato oficial de Francisco Franco.

Quina relació hi ha entre aquests dos moments històrics? A Lleida després de la guerra civil sorgí un moviment anomenat leridanismo, en castellà, que no s'ha de confondre amb un altre moviment, el lleidatanisme, en català, que tenen quelcom en comú però son diferents.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

El leridanismo fou promogut pel franquisme lleidatà per intentar separar la Província de Lleida de la resta de Catalunya. El 1966 en alguns llibres de text escolars ja es mostrava a Lleida pertanyent a Aragó. Una campanya en contra dels lleidatans avortà l'intent.

Ara al 2018 torna a sortir un altre intent de divisió de Catalunya, Tabàrnia. I com el 1966 els impulsors son les dretes espanyolistes, PP i Ciutadans, hereus del franquisme sociològic. Li agradaria a Inés Arrimadas que la seva Andalusia natal fos dividida entre les zones més cosmopolites i les més tradicionals?  Tabàrnia es un insult a tots els catalans, siguin unionistes o independentistes.

Participaciones de loslectores

Másdebates