Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"No és admissible que un error de previsió i de projecte el paguem el veïns del parc de Joan Miró"

Último dia de Mercè en el Parc Joan Miró

Último dia de Mercè en el Parc Joan Miró / RICARD CUGAT

Soc una veïna de l'Eixample Esquerre de Barcelona i segueixo, des de fa uns mesos, amb estupefacció i indignació la voluntat de les administracions locals d'ocupar una bona part del parc de Joan Miró com a espai logístic, magatzem de runes i sortida i entrada de camions de les obres de la línia de FGC a plaça d' Espanya. Una obra i ocupació que durarà força anys.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

Tot i la pressió veïnal per trobar emplaçaments alternatius a aquest espai logístic que eviti l’ocupació parcial del parc i tala de l’arbreda, les administracions continuen amb la idea que aquesta és la solució més barata.

Aquest parc és un dels pocs pulmons verds que tenim al barri, lloc de jocs, esports i passejades, així com un refugi climàtic. A més, a la vora del parc tenim vivendes i escoles, així com una biblioteca. Utilitzar una part del parc per operacions logístiques implica que el parc ja no es podrà utilitzar per usos recreatius: el soroll, la pols i la pèrdua de vegetació afectarà a tot el parc i a les escoles i veïnat de la vora.

L’excusa de que aquesta és la opció més barata, en detriment d’altres opcions que s’han proposat com utilitzar la zona de la Fira (que recordem, està prevista que sigui remodelada i patirà altres obres) o bé carrils del carrer Diputació pràcticament en desús, només respon a negligència, desconeixement i mal obrar de l’Administració pública. No és admissible que un error de previsió i de projecte el paguem el veïnat. Si l’obra amb emplaçaments logístics alternatius era més cara, s’havia de pressupostar i no donar per fet que l’ocupació d’espai públic és gratuït i sense conseqüències.

Si en plena emergència climàtica desapareix un refugi climàtic, ¿quin significat tenen aquestes denominacions i espais protegits? ¿Amb quina serietat hem de considerar l’aposta de les administracions per lluitar contra els efectes del canvi climàtic a les ciutats? ¿On anirem a passejar al barri?¿Com pretenen que l’alumnat de les escoles adjacents facin classe amb soroll i pols constant?

Participaciones de loslectores

Másdebates