Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Educació com a eina de llibertat"

Papeleo: El 10% del beneficio del negocio para gestiones

Papeleo: El 10% del beneficio del negocio para gestiones

Es diu que la ignorància de la llei no és excusa per al seu incompliment, però a banda del personal especialista, a la resta de la gent ningú els ensenya a fer gestions de la vida quotidiana, com la declaració de la renda, entendre un contracte de treball o de lloguer, els conceptes d’una factura, com funciona un servei postal, quins drets tenim com a consumidors/es, fer-nos treballadors autònoms, preparar un bon currículum, etc., tot i ser tràmits obligatoris en algun moment de la nostra vida.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

I en una època de tants fraus i fissures de seguretat, per falta de coneixements podem ser víctimes d’estafes, augmenta la discriminació i queden enrere les persones amb menys recursos econòmics i educatius. Per això és important recordar la necessitat d’incloure matèries sobre aspectes bàsics de la vida quotidiana, entre aquestes, educació financera i/o una matèria d’economia i empresa a la ESO i el Batxillerat (independent o dins la matèria de ciències socials) per tastar el món laboral, potenciant així mateix les escoles d’emprenedoria, vivers d’empreses, etc. Perquè amb més preparació des de la infantesa cal deixar de ser titelles i d’acceptar condicions inintel·ligibles imposades; perquè així serem més forts, responsables i més segurs, sabent del què ens parlen. I és que davant els reptes del món, la informació i l’educació són poder per millorar la qualitat de vida i benestar de la ciutadania, i ens fan realment lliures, sobirans i independents, no ‘allò’ que ens ven la classe política.

Participaciones de loslectores

Másdebates