Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

"Carta oberta als militants d'ERC d'un defensor del dret a decidir dels catalans"

Euforia entre los militantes de ERC durante el seguimiento del recuento.

Euforia entre los militantes de ERC durante el seguimiento del recuento. / JORDI COTRINA

Em dirigeixo a vosaltres com a possibles avaladors d’un acord que faciliti la investidura d’Illa. No sóc militant de cap partit però sí un ferm defensor del dret a decidir dels catalans. I això és quelcom més que decidir en un referèndum si hem de ser un Estat independent o no; significa que si no optem per la independència, volem determinar el model d’Espanya en el qual volem continuar ja que el dret a decidir és reivindicar la sobirania de Catalunya com a nació, com a subjecte polític.

Entretodos

Publica una carta del lector

Escribe un 'post' para publicar en la edición impresa y en la web

I, davant d’això, no és indiferent qui ocupa la presidència de la Generalitat. La Generalitat suposa l’interlocutor imprescindible per defensar davant l’Estat central les reivindicacions nacionals catalanes. En mans del PSC, la Generalitat no seria més que la institució autonòmica que marca la UE. I això significaria debilitar les posicions sobiranistes catalanes, un error que seria imperdonable per al partit independentista que ho facilités.

L’independentisme ha comès moltíssims errors durant el procés; un d’ells és que va defensar exclusivament la independència quan aquesta és només una de les possibilitats del dret a decidir, del reconeixement com a nació sobirana. I això va escapçar la possibilitat d’ampliar la base al sobiranisme català. Ara és el moment d’impedir que acumulem un error més que pot ser fatal per als que defensem el reconeixement nacional sobirà de Catalunya.

L’ estratègia sobiranista passa per donar suport a una possible candidatura independentista i en cap cas facilitar la investidura d’Illa. Si això suposa unes noves eleccions ens podria donar l’oportunitat d’esmenar l’error fatal de l’anterior: el fraccionament excessiu del vot sobiranista que va facilitar per primera vegada una majoria no sobiranista al Parlament.

Que no siguin els militants d’ERC els que continuïn cometent errors fatals per a l’objectiu de la sobirania de Catalunya.

Participaciones de loslectores

Másdebates