Contenido de usuario Este contenido ha sido redactado por un usuario de El Periódico y revisado, antes de publicarse, por la redacción de El Periódico.

El #20D és un regal de Nadal per a tothom

S'apropen les festes de Nadal, i les properes eleccions. La data dels propers comicis no és una casualitat. Segons els  manuals de les Relacions Públiques, en èpoques d'alegria és més fàcil  que la gent opti per una fórmula continuista que per un canvi.

Entretodos

Publica un artículo sobre las elecciones generales

¿Qué te parecen los resultados electorales? Envíanos tu opinión

 El Nadal és una època de consum però aquest, en particular,  es percep una sensació de recuperació, i moltes llars viuen una alegria que es tradueix en un increment del consum. Però només és una sensació.

 Segur que hi ha moltes llars que estan d'enhorabona perquè tornen a  tenir un tranquil·litat econòmica, però som part d'una societat. Una  societat amb quasi cinc milions de parats. Una societat que té molts  infants i famílies vivint en la pobresa o en el llindar. Una societat que  no té clar com gestionarà les pensions d'aquí pocs anys. Una societat  que sembla no evolucionar culturalment.

 Aquesta societat és la de tots. Cada dia podem veure mirades plenes  de desil·lusió cap al seu futur, de totes les edats. Ja no dic per  estudiar, dic per fer res. Comportaments sexistes en els joves que  feia anys que nos es veien. Aspiracions de futur basades en l'atzar,  en comptes d'esforç, coneixement i ganes d'aprendre i descobrir. Como  no, també hi ha persones que s'esforcen, que es comprometen i es  mobilitzen. Aquests són els que hem de posar com exemple. Tinguem en  compte que la societat del nostre futur l'estem creant ara.

 Com ja he dit abans, el 20-D no és una data a l'atzar.  Hi ha partits polítics, que saben que una mobilització social en  les eleccions els penalitzaria, per això aquesta data. Esperen que la  proximitat dels compromisos i festes nadalenques faci que la gent no  voti. O millor encara, que no pensi en què votarà. Que no escolti les  propostes. És la seva millor opció.

Si valoréssim per un segon, on som, com hem arribat i quina  societat s'està creant. Una societat que reflexa els abusos i falta de  respecte de qui hauria de donar exemple. Si ho valoréssim per un  moment, em sembla que n'hi ha prou com per emprenyar-se i retirar la  confiança a molts polítics. Personalment, penso anar a votar. És més, estaré atent a les  propostes, miraré d'informar-me i valorar. No vull quedar-me a casa i  acceptar sense fer res, com a mínim votaré.

Participaciones de loslectores

Másdebates