PROTESTES DEL MOVIMENT 15-M

Els indignats protagonitzen la jornada de constitució dels ajuntaments

Els concentrats de Madrid simulen l'enterrament de la democràcia

Indignados cortan la calle de Alcalá

Indignados cortan la calle de Alcalá / periodico

EL PERIÓDICO / Barcelona

Por qué confiar en El PeriódicoPor qué confiar en El Periódico Por qué confiar en El Periódico

Les protestes delmoviment 15-Ms'estenen per les principals capitals espanyoles el dia en què esconstitueixen els ajuntaments sorgits de les eleccions municipals del 22 de maig.

Prop de300 persones s'han concentrat als voltants de laplaça de la Villa de Madrid simulant l'enterrament de la democràcia, amb una parafernàlia en què no han faltat taüt, falsos capellans, viudes i plors. Els concentrats vociferenconsignes contra els polítics en general icontra Gallardón en particular. “¡Quanta protecció necessitaGallardón”, criden els indignats madrilenys.

Un dispositiu de control integrat per agents de laPolicia Nacional i laMunicipal impedeix l'accés a la plaça de la Villa per diversos punts. A part dels concentrats, els agents tampoc permeten el pas a altres ciutadans, i fins i tot algun repartidor s'ha hagut de quedar fora de les barreres.

Entre altres capitals espanyoles, els indignats del15-M també han protestat davant dels edificis consistorials de Lleida, on els concentrats han escombrat la plaça de l'Ajuntament; Vigo, on han estat desallotjats per la policia; la Corunya; Múrcia; Saragossa; Alacant; València, i Valladolid. A Salamanca, els indignats han denunciat que van ser agredits ahir a la nit per la policia local quan un grup reduït va increpar l'encara alcalde de ciutat, Julián Lanzarote (PP), als voltants de la plaça Mayor.